Taft satén barva bordó

Skladem 0,0 m
93 Kč / m s DPH
Chcete být informováni, když se toto zboží znovu naskladní?
Kliknete sem:
Upozornit mě
Děkujeme za Váš zájem.
Budete informováni ihned po naskladnění tohoto produktu.
Klikněte na políčko - Nejsem robot
Kod: NS-10758

Barevné varianty

Taft satén barva bordó
Složení: 100% polyester
Gramáž: 120 g/m2
Šířka látky: 160 cm

Taft satén se řadí mezi pevné a středně hrubé tkaniny. Má plátnovou vazbu a vyznačuje se hustým tkaním s jemným žebrováním. Je specifický proměnlivostí barev, svým lesklým a hladkým povrchem z lícové strany a matným až kovovým povrchem z rubové strany. Taft satén působí elegantně a luxusně a je opravdu velice příjemný na dotek. Původně se taft vyráběl z hedvábí, ale z polyesterového či nylonového vlákna je cenově dostupnější. Dá se kombinovat s naším strečovým saténem, šifonem či krajkou. Také ho můžete použít jako výrazný detail na triko v podobě volánů a tím ozvláštnit i jednoduchý kousek. Taft satén je neprůhledný, a proto podšívka pod sukně není nutná.

Taft satén není elastický. Oproti našim strečovým saténům se taft satén řadí mezi tuhé a pevné látky. Není splývavý a dobře drží tvar. Je vhodný na společenské šaty, svatební šaty a sukně s větším objemem, korzety kravaty, motýlky. Umíme jej použít i pro dekorační účely, jako jsou závěsy, ubrusy, polštáře, přehozy, svatební dekorace a jiné. Taftový satén je kluzký, proto je vhodné látku před sešíváním stehovat (zachytit k sobě látku ručním šitím) případně hustěji k sobě 2 vrstvy našpendlit.

Pro šití doporučujeme použít vždy novou jehlu universal velikost 70 nebo 80. Doporučuje se látku začistit overlockem nebo cik-cakovým stehem. Žehlit jej můžete pouze na nízké teplotě, bez použití páry. Ta může způsobit nežádoucí skvrny na látce.



JAK UŠIT ŠATY NA PLES A JINÉ PŘÍLEŽITOSTI

JAK UŠIT ŠATY NA PLES A JINÉ PŘÍLEŽITOSTI
Inspiraci na šití naleznete ve videu.

Ohodnotit produkt:
Ohodnotit produkt:
K tomuto produktu doporučujeme zakoupit: