Jakou látku zvolit pro společenské šaty

Jakou látku zvolit pro společenské šaty

Přehled našich unikátních materiálů, které jsou vhodné pro společenské šaty

1

 

Chystáš se do společnosti a nevíš co na sebe? Věčný problém každé ženy :)

Co takhle zazářit ve svém vlastním originálním kousku, který nebude mít nikdo jiný.

Zkusíme Ti pomoct a inspirovat Tě při výběru vhodného materiálu.

Pro správnou volbu střihu potřebuješ prvně zohlednit hlavně typ postavy. Ve druhém kroku se můžeš zaměřit na výběr samotného materiálu. Budeš se cítit mnohem příjemněji a jistěji, pokud budeš mít oblečené něco, v čem se cítíš dobře, přirozeně a sluší ti to. Dej si však pozor zejména při výběru látky pro svoji vysněnou plesovou róbu. Rozhodující materiál je především krajka, šifon, satén nebo samet. Bavlněné materiály jsou pak vhodnější pro letní a neformální šaty.

Pojď se s námi inspirovat při výběru společenských látek.

V naší velké nabídce najdeš:

 

Satén jednobarevný

Satén je jedna z nejpopulárnějších látek, které se používají při tvorbě společenských šatů. Velkou výhodou je jeho příznivá cena a přitom luxusní vzhled. Z jedné strany se satén výrazně leskne, na straně druhé je naprosto matný. Při výběru saténu je nejdůležitější vybrat materiál té nejvyšší kvality. Náš satén je pevnější kvalitní látka, zcela minimálně pruží do šířky. Působí krásně jak na členěných, tak i volných šatech, společenských maxi sukních či výrazných maxi rukávech. S tímto druhem látky si lze krásně pohrát při řasení, se záhyby, s členěním i šněrováním.

2

 

Satén designový

Jednobarevný satén působí už sám o sobě velmi luxusně. A teď si představ satén v originálním designu, který najdeš jenom u nás. Náš designový satén oslní nejen krásnými odlesky luxusního materiálu, ale samotné šaty ozvláštní nejrůznější vzory, které učiní tento kousek ještě poutavějším.

3

 

Krajka

Krajka je luxusní vyšívaná látka, která je ideální pro šití společenského oblečení pro dámy.
Krajku můžeš použít jako metráž na celé šaty nebo z ní vystřihnout jen samotné elementy, které můžeš umístit jako aplikaci na různé typy látek. Tvůj model dokáže díky krajce nabýt luxusního a jedinečného vzhledu. S krajkou si lze opravdu krásně vyhrát zejména při šití společenských šatů. Můžeš ji třeba použít na sukňovou část a podšít jednobarevnou či vzorovanou látkou. Krajku můžeš také využít i v menších částech, jako například v rukávech, v celém trupovém dílu nebo z ní vystřihnout jednotlivé elementy, které našiješ na šaty.

4

 

Samet

Samet je měkká luxusní látka. Její povrch je krásně hladký, lesklý a na dotek příjemně hebký. Z elastického sametu mohou vzniknout efektní a velmi stylové společenské šaty. Elasticita tohoto materiálu se dá originálně využít třeba při šití obtaženějšího modelu šatů. Samet krásně vyzní i na velké výrazné maxi sukni, která bude působit přepychově a stylově. U nás najdeš elastický, ale také pevný designový samet. Tyto dva materiály lze spolu i kombinovat, jelikož se sametem se výborně pracuje.

5

 

Šifon

Šifon je hladce tkaný typ látky, který je často nazýván „umělé hedvábí“. Je lehký, vzdušný a padavý. Krásně vyzní na šatech a sukních. Jelikož se jedná o jemně průsvitnou látku (hlavně u světlejších vzorů), tak určitě nezapomeň na podšívku. U nás najdeš jednak hladký šifon v unikátních designech, ale také plisovaný šifon, se kterým si můžeš vyhrát při navrhování originálního modelu na efektní společenské šaty. Ze šifonu vytvoříš krásné vzdušné a pohodlné šaty, ve kterých zazáříš na každé společenské akci.

6

 

Tyl

Náš tyl je na dotek jemný materiál a je velmi příjemný na tělo. Má malou gramáž (pouze 45 g/m2). Je lehký, a proto je tak oblíbený pro vrstvení a řasení. Nejčastěji se používá k šití bohatých vrstvených sukní i svatebních šatů.

Tento tyl najdeš na naší stránce ve více variantách - jednobarevný, designový, třpytivý nebo plisovaný.

O tylu se dočteš více na našem blogu: Co je vlastně tyl a co se z něj dá vyrobit

Najdeš zde několik tipů, jak jej vhodně využít při tvorbě společenského oblečení.

7

8

 

Vyšívaná tylová krajka

Jedná se o lesklou, průsvitnou a vzdušnou látku, která je efektně prošívaná nití.Tato poddajná krajková látka je ideální pro společenské šaty a ozdobné společenské topy. Dá se použít v metráži (rovnou na celé šaty) nebo se z ní dají používat jen detaily, které si můžeš zakomponovat do šatů, sukně či topu. Bývá častokrát vyzdobená třpytkami. Na bocích má vytvořenou vyšívanou borduru. Můžeš ji použít jako spodní okraj sukně, šatů, topu nebo rukávů. Jedná se o krásný, luxusní materiál, který je jako stvořený pro šití společenských šatů, ve kterých každá dáma jistě zazáří.

9

10

11

12

13

 

Věříme, že jsme Ti trochu pomohli s výběrem té správné látky přímo pro Tebe. Neboj se někdy trochu zariskovat při výběru barev a vzorů.

V Takoy najdeš velký výběr společenských látek v originálních designech, které jsou navrženy přímo u nás. Vzory a barvy umí pěkně oživit, omladit, a také i v jednoduchém provedení vyčarovat krásný společenský model.



Jakou látku zvolit pro společenské šaty

Jakou látku zvolit pro společenské šaty
Chystáš se do společnosti a nevíš co na sebe? U nás Tě čeká nabídka společenských látek ze saténu, sametu, z krajky nebo šifonu.