Návod na ušití látkového kuřátka

Návod na ušití látkového kuřátka

Inspirace pro velikonoční dekoraci

1

 

Jaro a velikonoční svátky se blíží a Ty už možná přemýšlíš, jak tentokrát vyzdobit svůj příbytek?

Představujeme Ti jednoduchý návod na milou velikonoční dekoraci, která přinese kousek jara do Tvé domácnosti. Ušij si s námi rozkošné látkové kuřátko. Postačí Ti malé kousky našich látek, samotné šití Ti zabere málo času a výsledný efekt bude opravdu velký. :) Naše kuřátka budou ideální velikonoční dekorací.

Čas výroby: 20 minut

Náročnost: vhodné i pro začátečníky

Budeme potřebovat:

2

Jak na to?

Výrobu kuřátka Ti zjednodušíme, díky střihu, který najdeš přímo u nás. Stačí si ho jen vytisknout a díly vystřihnout. Samotné šití bude také jednoduché. Uvidíš, půjde Ti to krásně od ruky. Postup si můžeš také zjednodušit, například tím, že filcové díly nebudeš prošívat.

1. Vytiskneme a vystřihneme střihové šablony.

3

4

 

2. Vystřihneme díl z bavlny. Zaznačíme umístění očí a ostatních dílů.

5

6

 

3. Podlepíme filc filcem. Získáme tak hrubší materiál. Zakreslíme díly (nožičky, hřebínek a zobáček), které pak v místě značení prošijeme rovným stehem. Díly pak vystřihneme těsně vedle šití. Doporučujeme Ti nejprve díly zakreslit, prošít a teprve poté vystřihnout. Můžeš použít jen jednu vrstvu filcu. Díly už ale nebudou tak hezky držet tvar.  Prošívání dílů není nutné, pokud je dobře slepíš. Prošité ale vypadají krásnější. ;)

7

8

9

10

11

 

4. Vystřihneme z nepodlepeného filcu díly - oči. Ty našpendlíme a poté našijeme (v místě naznačení) na látkový díl.

12

13

 

5. Našpendlíme a našijeme filcové díly na látkový díl. Umístění máme naznačeno nástřihy. Prošíváme cca 0,5 cm od okraje.

14

 

6. Podehneme látkový díl. Sešpendlíme a prošijeme dvě strany našeho látkového kuřátka. Poslední, spodní stranu, necháme nesešitou. Šijeme na 1 cm od okraje.

15

16

 

7. Vyrobíme nožičky spojením filcových dílů a šňůrek. Šňůrka má délku 15 cm. Do filcových dílů nožiček uděláme malé otvory, do kterých pak provlečeme šňůrky. Ty pak na koncích zauzlíme.

17

18

 

8. Převrátíme látkový díl - tělo kuřátka na lícovou stranu a vyplníme ho dutým vláknem.

19

20

 

9. Sešpendlíme střed předního dílu a střed zadního dílu (místo průhybu). Potom postupně sešpendlíme celý spodní okraj s vložením nožiček do tohoto šití.

21

 

10. Sešijeme sešpendlenou spodní stranu zároveň s vloženými nožičkami.

22

 

11. Našijeme korálky na filcové díly očí. Budou sloužit jako zorničky. ;)

23

24

 

Na ušití naší dekorace Ti postačí i zbytky látek, které máš doma. Kamkoli kuřátka položíš, budou působit rozkošně a moderně. :)

25

26

 

Udělej si s našimi kuřátky milou velikonoční výzdobu.

 

Pokud máš s některými kroky problém, najdeš u nás také videonávod, který Ti s šitím jistě pomůže.

JAK UŠÍT VELIKONOČNÍ KUŘÁTKO │ @TakoyCZ

JAK UŠÍT VELIKONOČNÍ KUŘÁTKO │ @TakoyCZ
Jaro a Velikonoce se blíží a Ty přemýšlíš jak si vyzdobit svůj příbytek? Představujeme Ti jednoduchý návod na milou velikonoční dekoraci.